Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΜΑΝΔΡΑ / Αιχμές της δημάρχου Μάνδρας: Ούτε ο Τσίπρας ούτε η Δούρου μπήκαν στην πόλη

Αιχμές της δημάρχου Μάνδρας: Ούτε ο Τσίπρας ούτε η Δούρου μπήκαν στην πόλη

«Είμαστε σαν τη Δαμασκό», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, Ιωάννα Κριεκούκη, επισημαίνοντας την απουσία τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και της Ρένας Δούρου από το εσωτερικό της πόλης αφού, όπως είπε, και οι δύο τους «έμειναν στην Εθνική οδό».

Η ίδια ανεβάζει τώρα τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για 1.500 κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις στις 2.000 .«Οι άνθρωποι είναι άστεγοι και πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα είχε καταγγείλει την απουσία τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και της Ρένας Δούρου. «Εγώ ζήτησα να έρθουν να δουν την πόλη, δεν μπήκαν μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

«Να ξανανοίξουν τα ρέματα πάνω από τα κατεστραμμένα σπίτια»

Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη να ξανανοίξουν τα ρέματα με μπουλντόζες, πάνω από τα ήδη κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στον ρου τους. «Ήδη τα ρέματα τα γκρέμισαν όλα [σπίτια/επιχειρήσεις], τώρα πρέπει απλώς να τα καθαρίσουν».

Όπως εξήγησε, για τα ρέματα έχει αποκλειστική ευθύνη η περιφέρεια: «τα ρέματα δεν μπορώ να τα ανοίξω, είναι καθαρά ευθύνη της περιφέρειας, βάσει νόμου δεν έχω δικαίωμα», ξεκαθάρισε, διαβεβαιώνοντας πως, ως δήμαρχος, φροντίζει για τον καθαρισμό των φρεατίων δύο φορές τον χρόνο.

Η δήμαρχος έκανε λόγο για ολική καταστροφή των καταστημάτων που στεγάζονταν σε ισόγειους χώρους.

Θα περάσει καιρός μέχρι να αποκατασταθούν οι καταστροφές

Για επιστρέψει στην κανονικότητα η ζωή στην περιοχή θα χρειαστεί πολύς καιρός αφού όπως είπε η κα Κριεκούκη, σε επίπεδο υποδομών της πόλης «έχουν ξηλωθεί τα πάντα».

Οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να καταγράφουν τις ζημιές αλλά η δουλειά τους δυσχεραίνεται από τις βροχοπτώσεις.

Δείτε επίσης

Η αντιπλημμυρική προστασία στο επίκεντρο συνεδρίου στην Ελευσίνα

Άνοιξαν σήμερα οι εργασίες εργασίες του έκτακτου αναπτυξιακού συνεδρίου Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα. Συζητήθηκαν και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *