Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ / Ασπρόπυργος: Τόνοι τοξικών θαμμένοι στα μπάζα

Ασπρόπυργος: Τόνοι τοξικών θαμμένοι στα μπάζα

Επέμβαση των επιθεωρητών περιβάλλοντος και της περιφέρειας

Οι άσχημες ειδήσεις σχετικά με το περιβάλλον δεν έχουν σταματημό στο δήμο Ασπροπύργου.  Χθες το πρωϊ κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος με επικεφαλής τη Γενική Επιθεωρήτρια , την Αστυνομία Περιβάλλοντος καθώς και κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής, μετά απο καταγγελία, ανακάλυψαν μια αυτοσχέδια χωματερή οπου εκτός απο μπάζα υπήρχαν τόνοι πετρελαιοειδών. Το τραγικό στο περιστατικό αυτό είναι πως απο τα όργανα διαπιστώθηκε πως τα πετρελαιοειδή οπου ήταν τοξικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιες τάφρους μέσα στον όγκο των μπαζών, σκεπασμένα επιμελώς.
Στην επιθεώρηση που έγινε οι αρμόδιοι διαπίστωσαν πως η τεράστια χωματερή ήταν περιφραγμένη με δεξαμενές πετρελαιοειδών μεγάλο μέρος των περιεχομένων τους εκλυόταν στο διπλανό ρέμα. Στον παρακείμενο χώρο υπήρχε στάνη με ζωοειδή (αμνοερίφια, χοίροι) τα οποία τρέφονταν και απο τον χώρο των τοξικών. Επίσης στον χώρο υπήρχε εκσαφέας ο οποίος – όπως αποδείχθηκε – ήταν το όχημα με το οποίο ανοίγονταν οι τάφροι ωστε να τοποθετούνται εκεί τα τοξικά πετρελαιοειδή. Κατα την επέμβαση των αρμοδίων, συνελήφθη επιτόπου ένα άτομο με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Όπως αποδείχθηκε η παραπάνω αυτοσχέδια χωματερή τοξικών, λόγω της έκτασης και του οργανωμένου τρόπου εναπόθεσης των τοξικών, αποδεικνύει πως υπήρχε για αρκετό διάστημα.
Ήδη διενεργείται προανάκριση και πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης

Η αντιπλημμυρική προστασία στο επίκεντρο συνεδρίου στην Ελευσίνα

Άνοιξαν σήμερα οι εργασίες εργασίες του έκτακτου αναπτυξιακού συνεδρίου Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα. Συζητήθηκαν και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *