Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ / Η επένδυση Παπαστράτου στον Ασπρόπυργο σε αριθμούς

Η επένδυση Παπαστράτου στον Ασπρόπυργο σε αριθμούς

Στις αρχές του 2018 ξεκινά η νέα επένδυση ύψους των 300 εκατ. ευρώ που βάζει μπροστά η Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, με αντικείμενο τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ράβδων καπνού για το θερμαινόμενο καπνικό προϊόν IQOS.

Προχθές ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους χώρους του εργοστασίου, όπου αρχίζουν αμέσως οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για τη μετατροπή του σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού, προκειμένου μέσα στον Οκτώβριο να τοποθετηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ώστε στις αρχές του 2018 να αρχίσει και η παραγωγή.

Το νέο έργο χρηματοδοτείται με ίδια κεφάλαια της μητρικής της Παπαστράτος και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτιρίων, την εγκατάσταση δέκα γραμμών παραγωγής ράβδων καπνού (heets), και δύο γραμμών επεξεργασίας καπνού. Η νέα μονάδα θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας και το προϊόν θα εξάγεται σε 30 χώρες, με το εργοστάσιο του Ασπροπύργου να γίνεται το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως. Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris που δεν περιλαμβάνουν καύση. Στην ουσία, το IQOS είναι μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, που φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη, στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Η συσκευή φορτίζεται με USB.

Οι αριθμοί της επένδυσης

Ετήσια παραγωγή: 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού Ποσοστό ανατολικών καπνών της χώρας που αγοράζει η PMI: Πάνω από 50% Χώρες που θα γίνεται εξαγωγή: 30 Νέες γραμμές παραγωγής ράβδων: 10 Νέα επένδυση: 300 εκατ. ευρώ Επενδύσεις από το 2003 ως σήμερα: 700 εκατ. ευρώ Νέες θέσεις εργασίας: 400 Σύνολο παλαιών και νέων εργαζομένων: 1.200 .

Δείτε επίσης

[Βιντεο] Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε στη Μάνδρα

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, καθώς πριν από λίγη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *