Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ο χρυσός του Warcraft αξίζει… περισσότερο από το νόμισμα της Βενεζουέλας

Ο χρυσός του Warcraft αξίζει… περισσότερο από το νόμισμα της Βενεζουέλας

Ο ψηφιακός χρυσός του διαδικτυακού παιχνιδιού της Blizzard «World of Warcraft» αξίζει περισσότερο από το μπλολιβάρ, το πραγματικό νόμισμα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τελευταία δεδομένα.

Ο κάτοικος της Βενεζουέλας και χρήστης του Twitter @KalebPrime έκανε την παραπάνω ανακάλυψη για πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου, όταν ανέφερε ότι στην μαύρη αγορά της χώρας μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα δολάριο με 8.493,97 μπολιβάρ. Στο μεταξύ ένα νόμισμα του «WoW» κοστίζει στο παιχνίδι 20 δολάρια, αξίζει 8.385 «χρυσά» ανά δολάριο.

Από τότε η διαφορά έχει μεγαλώσει και πάλι. Σύμφωνα με το dolartoday.com, το οποίο μετράει την τιμή του μπολιβάρ στην μαύρη αγορά, η αξία του έχει πέσει στα 11.185,95 ανά δολάριο.

Από την άλλη, σύμφωνα με το mmobux.com που καταγράφει τις τιμές του νομίσματο του WoW στην πραγματική αγορά, η φθηνότερη τιμή με την οποία μπορούν να αγοράστουν 10.000 χρυσά νομίσματα στο παιχνίδι είναι 1,21 δολάρια.

Η πτώση του νομίσματος της Βενεζουέλας, η οποία περνάει μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση τους τελευταίους μήνες, είναι ραγδαία. Τον προηγούμενο Μάιο ένα δολάριο «κόστιζε» μόλις 279 μπολιβάρ. Τον Ιούνιο η αξία του νομίσματος έπεσε στα 408 μπολιβάρ ανά δολάριο.

Δείτε επίσης

Εννέα θύματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Εννέα νεκρούς έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής η σφοδρή καταιγίδα «Φρειδερίκη» που πλήττει τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *