Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΕΛΕΥΣΙΝΑ / Μυστήριο Κανάλι: Μουσικοθεατρικό φινάλε απόψε στην Ελευσίνα
mystirio_kanali

Μυστήριο Κανάλι: Μουσικοθεατρικό φινάλε απόψε στην Ελευσίνα

H Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γερμανικός οργανισμός Golden City σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 21:00 στο παλιό αναψυκτήριο του Ο.Λ.Ε. στην παραλία της Ελευσίνας  για το μουσικοθεατρικό φινάλε του «Μυστήριου Καναλιού», ενός ζωντανού «διαλόγου» μεταξύ Βρέμης και Ελευσίνας.

Από τις 10 Ιουνίου στήθηκε μια ηλεκτρονική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελευσίνα και την Βρέμη της Γερμανίας, πόλεις με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά (θάλασσα, λιμάνια, ανενεργά βιομηχανικά κτίρια, κλπ.). Για περισσότερο από έναν μήνα, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, οι κάτοικοι των δύο διαφορετικών πόλεων συνδέθηκαν μεταξύ τους, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ζωές τους, τις δουλειές τους, να μοιραστούν ιστορίες της πόλης τους, αλλά και να εκφράσουν τα όνειρα και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη.

Αυτός ο «διάλογος» μεταξύ Βρέμης και Ελευσίνας θα συνεχιστεί για μια τελευταία φορά μέσω Skype το Σάββατο 15 Ιουλίου, με ένα μουσικοθεατρικό φινάλε: έναν Ελληνογερμανικό γάμο μεταξύ της Δήμητρας από την Ελευσίνα και του Ραμόν από την Βρέμη, έναν γάμο γεμάτο μουσική, θέατρο, χορό, από τον οποίο σίγουρα δε θα λείπουν τα πολιτικά «παρατράγουδα».

Οι καλλιτέχνες σε Ελευσίνα και Βρέμη ολοκληρώνουν τον ιδιαίτερο αυτό «διάλογο» των δύο πόλεων, ύστερα από 15 ειδικές βραδιές που περιελάμβαναν: μουσικά δρώμενα με σχολικές μπάντες, την «Eleusis Band» του Ειδικού Γυμνασίου Ελευσίνας και την μπάντα “DUO KEVINSKI” της Βρέμης, «συνομιλία» μεταξύ του Πανελευσινιακού και του Αθλητικού Συλλόγου Βρέμης, βραδιά παραδοσιακών εδεσμάτων μεταξύ του Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι» και του Γερμανικού Συλλόγου Νοικοκυρών, εργαστήρια για παλιά παραδοσιακά παιχνίδια, συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών αρχιτεκτόνων και εργατικών σωματείων, καθώς και γλέντια μεταξύ τοπικών συλλόγων, όπως τη μουσικοχορευτική βραδιά με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

Το “Golden City – Μυστήριο Κανάλι” πρόκειται για μια Ελληνογερμανική συνεργασία μεταξύ της «Ελευσίνα 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και του Γερμανικού Οργανισμού Golden City. Στηρίζεται σε μία ιδέα της Γερμανίδας μουσικού και σκηνοθέτη Frauke Wilhelm, η οποία συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα: Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τατιάννα Πίττα και Adrian Frieling.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στις 21:00

Παλιό Αναψυκτήριο Ο.Λ.Ε., Παραλία Ελευσίνας

Δείτε επίσης

Η Μάνδρα και τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Οι πρόσφατες καταστροφές στη Μάνδρα αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για την έλλειψη κρατικής φροντίδας (κεντρικά και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *