Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / Ρύθμιση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Gavroglou

Ρύθμιση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στόχος να λειτουργήσει από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18 Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα περιλαμβάνει 5 νέες Σχολές από τις 7 σημερινές (5 του ΤΕΙ Αθήνας και 2του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), δηλαδή μείωση κατά 29%.

Σε θετικό κλίμα συνεδρίασε χθες η Επιτροπή για τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η διαπίστωση που προέκυψε από τις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι “η εξαιρετική, για τα ελληνικά δεδομένα, ταχύτητα και σε εποικοδομητικό κλίμα που εργάζεται η Επιτροπή για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο πρόκειται να διαδεχθεί το ΤΕΙ Αθήνας και το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ”.

Έτσι, στα μέσα Ιουλίου 2017, η Επιτροπή, όπου στις εργασίες της συμμετέχει και ενεργά ο υπουργός Παιδείας, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το προτεινόμενο σχήμα του νέου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίεςτο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα περιλαμβάνει 5 νέες Σχολές από τις 7 σημερινές (5 του ΤΕΙ Αθήνας και 2του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), δηλαδή μείωση κατά 29%.

Ως προς τα 36 υπάρχοντα Τμήματα (27 του ΤΕΙ Αθήνας και 9 του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάλογο ποσοστό μείωσης, με περίπου 10 Τμήματα μείον, που θα προκύψει από συγχωνεύσεις υφιστάμενων Τμημάτων ως κατευθύνσεις στα νέα δημιουργούμενα Τμήματα.

Στη συνέχεια, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη, αναμένεται να υπάρξει άμεσα νομοθετική διαδικασία ίδρυσης του Πανεπιστημίου εξουσιοδοτώντας για την οργάνωση και τη λειτουργία του τον υπουργό Παιδείας.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο δεκαήμερο.

Η Επιτροπή

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Γεώργιος Αγγελόπουλος του Βασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.

2. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης του Αθανάσιου, Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

3. Σπύρος Γεωργάτος του Διονυσίου, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής
Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Νικολέττα Παϊσίδου του Χρήστου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην
Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

5. Μιχάλης Μπρατάκος του Σωτηρίου, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας, Πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών.

6. Λάζαρος Βρυζίδης του Νικολάου, Καθηγητής και Πρόεδρος στο ΤΕΙ Πειραιά.

7. Λόης Λαμπριανίδης του Παναγιώτη, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης
Στρατηγικής και Ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

8. Ευάγγελος Καπετανάκης του Γεωργίου, Καθηγητής Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

Έργο της Επιτροπής είναι να μελετήσει και να εισηγηθεί στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Δείτε επίσης

Απομάκρυνση επικίνδυνων πλοίων από Ελευσίνα και Πειραιά

Εντολή για τη λήψη μέτρων, ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή ευθύνης των Λιμεναρχείων Πειραιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *