Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες: απαιτητικά τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία

Πανελλήνιες: απαιτητικά τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία

Με θέματα για καλά προετοιμασμένους ολοκληρώθηκαν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στα βασικά μαθήματα για τους περίπου 86.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Ειδικότερα, σήμερα εξετάστηκαν τα Μαθηματικά και η Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Οπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν χωρίς παγίδες, ωστόσο, καθώς το μάθημα επιλέγεται από υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, δηλαδή με κλίση σε Αρχαία, Ιστορία για ένα άριστο γραπτό, ο υποψήφιος θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί πολύ καλά.

Οσον αφορά την Ιστορία, η οποία επιλέγεται από σχετικά λίγους υποψηφίους, τα θέματά του κρίθηκαν ιδιαίτερα απαιτητικά σε σχέση και με τον χαρακτήρα του μαθήματος.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι γενικά τα θέματα φέτος ήταν, με διαβαθμίσεις, πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι, με διαφοροποίηση ανά μάθημα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να αναμένονται χαμηλότερες, κάτι που θα ψαλιδίσει τις βάσεις εισαγωγής, κυρίως στις μεσαίες και χαμηλές σχολές. Αντίθετα, για τις βάσεις των υψηλόβαθμών σχολών, η μείωση των θέσεων, που αποφασίστηκε από τον υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, θα ισορροπήσει τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα ειδικά μαθήματα και τα μαθήματα ειδικότητας των επαγγελματικών λυκείων.

Παρακάτω τα θεματα:

them_mat_gen_c_hmer_170619
them_ist_gen_c_hmer_170619

Δείτε επίσης

Στον «αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Ακαρπη», όπως είχε διαφανεί από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τις αλλεπάλληλες προτροπές της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *