Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ / Ασπρόπυργος: «Ανάσα» στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους
Ασπρόπυργος - Πλατεία Ηρώων

Ασπρόπυργος: «Ανάσα» στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους

Μεγάλη ανακούφιση φέρνει η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου σχετικά με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της φροντίδας χώρων πρασίνου και πλατειών.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαϊου όπου ανάμεσα σε άλλα, ήρθε ως θέμα η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της προστασίας χώρων πρασίνου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε για το θέμα ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικ. Μελετίου αφού ανέφερε πως λόγω της κείμενης νομοθεσίας ο Δήμος αδυνατεί να κάνει προσλήψεις και οι χώροι πρασίνου δέν έχουν την εικόνα που θα έπρεπε λόγω της έλλειψης προσωπικού. Έτσι ήρθε η πρόταση αυτή ωστε η περιποίηση μέρος χώρων πρασίνου να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία.

Απο τα 1.100 άτομα προσωπικό το 2007 αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει 570 άτομα. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία καθως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, οι χώροι θα αφεθούν στην τύχη τους.

Υποστήριξε επίσης πως μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει συνταξιοδοτηθεί ενω απο πέρισυ είχε αποφασιστεί απο τον Δήμο να δοθούν αρμοδιότητες σε ιδιώτες. Είπε δε πως το προσωπικό που υπάρχει ήδη για την υπηρεσία πρασίνου, θα συνεργάζεται στενά με τους ιδιώτες. «Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν εδω και χρόνια γειτονικοί δήμοι» ανέφερε κλείνοντας.

Σημειώνουμε εδω πως το κονδύλι για τις υπηρεσίες αυτές είναι 300.000€ για έναν χρόνο. Με την πρόταση της πλειοψηφίας διαφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση προτείνοντας τις υπηρεσίες αυτές να συνεχίσουν να τις εκτελούν υπάλληλοι του Δήμου.

Χαρακτηρίζουμε την παραπάνω απόφαση θετική διότι η εικόνα των πλατειών και των χώρων πρασίνου αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Οι πολίτες του Ασπροπύργου θέλουν περιποιημένο περιβάλλον ανεξάρτητα του ποιός φροντίζει για αυτό.

Ε. Λιάκος

 

Δείτε επίσης

Εξαφάνιση ηλικιωμένου στον Ασπρόπυργο

Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένου από την περιοχή του Ασπροπύργου, Αττικής.  Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε …

2 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ

    http://www.kathimerini.gr/770817/article/epikairothta/ellada/4933-atoma-pleonazon-proswpiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *