Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΕΛΕΥΣΙΝΑ / Παράσταση διαμαρτυρίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την προηγούμενη Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου, μαζί με γιατρούς των κλινικών, διεκδικώντας να μη μετακινηθεί κανείς γιατρός και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για υποχρεωτική μετακίνηση ενός παθολόγου γιατρού από το Θριάσιο Νοσοκομείο στο ΚΥ Μήλου για το διάστημα από 1/5 μέχρι 31/10/2017 προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των παθολογικών κλινικών και συνολικά του Θριασίου Νοσοκομείου.

Η μετακίνηση έρχεται να προστεθεί στις ήδη μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι 2 παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε εκατοντάδες νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι ότι στις 2 κλινικές εργάζονται μόνο 8 μόνιμοι ειδικευμένοι παθολόγοι και 2 επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει μέσα στο 2017. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί να αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, για τις οποίες είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2017.

Με έγγραφό τους οι γιατροί των κλινικών διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και τη μετακίνηση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην εφημερία των κλινικών.

Δείτε επίσης

Λύση για τους 38 συμβασιούχους του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας

Μετά την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβμουλίου Μάνδρας Ειδυλλίας, που έγινε τη Δευτέρα, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *