Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ / Καθοριστικό βήμα για την ανάπτυξη του Θριασίου η σημερινή ημερίδα για τα Logistics Centers

Καθοριστικό βήμα για την ανάπτυξη του Θριασίου η σημερινή ημερίδα για τα Logistics Centers

Με πρωτοβουλία του Περιοδικού LOGISTICS LEADER και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής/ΠΕ Δυτ. Αττικής, της Ελληνικής Εταιρίας Logistics και ΣΥΝΔΔΕ&L διεξάγεται σήμερα 22/2 και ώρα 09:30 – 15:30 στο Ξενοδοχείο «ELEFSINA HOTEL» το εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο «Η Δυτική Αττική Logistics Center της Ελληνικής Επικράτειας».

Εκπρόσωποι από την Πολιτεία, την Περιφέρεια Αττικής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Θεσμικούς Φορείς και Στελέχη της Αγοράς θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για τη χωροταξική, πολεοδομική, περιβαλλοντική και επιχειρηματική αναδιοργάνωση της περιοχής της Δυτικής Αττικής, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στρατηγικό πόλο ανάπτυξης της Εφοδιαστικής.

Eνόψη της Χωροταξικής Μεταρρύθμισης και της νέας πολιτικής του χώρου ως προϋπόθεση ανάπτυξης, εκτιμούμε ότι η βιομηχανική πρόοδος και η συμβατότητα των εγκαταστάσεων συνιστούν έννοιες βασιζόμενες τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στο περιβαλλοντικό όφελος σε συνδυασμό με την προστασία της δημόσιας υγείας – με έρεισμα των δράσεών μας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Καθίσταται προφανές ότι η απαίτηση της οικονομικής συγκυρίας για επιτυχημένες επιχειρήσεις σε ένα δίκαιο και ευνομούμενο κράτος, προϋποθέτει την μετάβαση στην περιβαλλοντική συμμόρφωση διά της νέας πολιτικής περί χωροταξικής μεταρρύθμισης.

Ως γνωστόν στην Αττική και ιδιαιτέρως στο Θριάσιο Πεδίο είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας της χώρας καθώς και των ατύπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, η μέριμνα της πολιτείας πολύ σωστά στρέφεται προς μία στρατηγική σύγχρονης επιχειρηματικότητας επί τη βάσει νέων τεχνολογιών. Ως εκ τούτου, είναι πλέον επιβεβλημένο να επιτραπεί σε Οργανωμένα Επιχειρηματικά Πάρκα της Αττικής, η ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων Μέσης Όχλησης αδειοδοτημένων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/75/ΕΕ Περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης).

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον η επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται με διαθεματική προσέγγιση, δίχως να παγιδεύεται σε δεσμεύσεις παλαιών νομοθετικών εργαλείων.

Συνεπώς είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η εφαρμογή της αρχής της συμβατότητας των εγκαταστάσεων σε άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις, σε περιοχές όπου επιτρέπεται η βιομηχανική χρήση και σε εκτός σχεδίου περιοχές για όλες τις μορφές επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναπτύσσονται με περιβαλλοντική φροντίδα. Μια τέτοια προσέγγιση θα επιτρέψει την ανάπτυξη μεγάλων επενδύσεων ιδίως με ιδιωτικούς πόρους σε πολλούς συναφείς επιχειρηματικούς τομείς, δίχως να πλήττεται η περιβαλλοντική προστασία και η ανταγωνιστικότητα.

Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι είναι ο έλεγχος της χωρικής συμβατότητας της σχεδιαζόμενης παραγωγικής δραστηριότητας, αφενός μεν με θεσμοθετημένες χρήσεις γης, αφετέρου δε με ήδη αδειοδοτηθείσες παραγωγικές δραστηριότητες. Άλλωστε, η διάσταση της συμβατότητας στο πλαίσιο της χωρικής ένταξης έχει συμπεριληφθεί προ ετών στις επί μέρους πολιτικές και στην περιβαλλοντική πολιτική της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε..

Εν κατακλείδι, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές απαιτήσεις για οικονομική ανάπτυξη, είναι επιβεβλημένο να δοθεί ώθηση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας νέων τεχνολογιών, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και την μείωση της ανεργίας.

 

 

Δείτε επίσης

Εξαφάνιση ηλικιωμένου στον Ασπρόπυργο

Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένου από την περιοχή του Ασπροπύργου, Αττικής.  Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *