Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Ότι οι περιπτώσεις που ενέχουν παράβαση εργατικής νομοθεσίας, από πλευράς των Δήμων, θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία τον επισκέφτηκε, χθες, στο Υπουργείο, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας, ο γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, αναφορικά με τα εργατικά ατυχήματα σε Δήμους.

«Όπου γίνει καταγγελία από όποιο Σύλλογο και από την Ομοσπονδία θα ξεκινήσουν από σήμερα μηνυτήριες αναφορές σε κάθε Δήμο που δεν εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα πηγαίνει στον Εισαγγελέα», τόνισε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, έξω από το Υπουργείο, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, για να προσθέσει:

«Όπου υπάρχει πρόβλημα οι Σύλλογοι ενημερώνουν την Ομοσπονδία, Σύλλογοι και Ομοσπονδία θα κάνουν αναφορά στο Υπουργείο (σ.σ. Εργασίας) και θα γίνονται μηνυτήριες αναφορές που θα πηγαίνουν προς τον Εισαγγελέα».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόνισε πως, σύμφωνα με το Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, «δεν μπορούν να βάλουν πρόστιμα (σ.σ. Υπουργείο) σε αυτούς που δεν εφαρμόζουνε το συγκεκριμένο νόμο».

Τέλος, σύμφωνα με την καθυστέρηση καταβολής των «εφάπαξ», υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο στους εργαζομένους των Δήμων, ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία, «σιγά-σιγά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τράκας.

Δείτε επίσης

kouroumplis

Συνάντηση Κουρουμπλή με εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας

Το θέμα της χρηματοδότησης για την επισκευή της πλωτής δεξαμενής 120.000 τόνων, αλλά και τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *