Αρχική / ΤΟΠΙΚΑ / ΜΕΓΑΡΑ / Τα πρώτα σχολεία στη Δυτική Αττική που ηλεκτροδοτούνται από τον ήλιο

Τα πρώτα σχολεία στη Δυτική Αττική που ηλεκτροδοτούνται από τον ήλιο

Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων καλύπτουν τις ανάγκες τους για ηλεκτρική ενέργεια με δικά τους μέσα χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός δεδομένου ότι κατατάσσει τα εν λόγω σχολεία στα φιλικά προς το περιβάλλον με όλα τα επακόλουθα.

Οι νέες σχολικές μονάδες λειτούργησαν το 2011, είναι κατασκευασμένες με σύγχρονες προδιαγραφές, δηλαδή σύγχρονα δομικά υλικά τα οποία παρέχουν εξοικονόμηση ενέργειας και ασφαλή εξοπλισμό.

Διαθέτουν επίσης ηλιακούς συλλέκτες (πάνελς) οι οποίοι μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική με την παραγωγή τους να υπερβαίνει τις ανάγκες των δύο μονάδων και το επί πλέον ηλεκτρικό ρεύμα να πωλείται στην ΔΕΗ.

Τα έσοδα προβλέπεται να διατίθενται για κάλυψη μέρους των εξόδων τους.

Το 6ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων είναι τα πρώτα σχολεία στη Δυτική Αττική τα οποία ηλεκτροδοτούνται από τον ήλιο αλλά χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση.

Κύρια αιτία της καθυστέρησης ήταν η γραφειοκρατία αλλά και η έλλειψη προηγούμενης εμπειρίας εκ μέρους των υπηρεσιών της ΔΕΗ καθώς και άλλοι εξωγενείς παράγοντες.

Καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου είχαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κολλάτας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού Παναγιώτης Καρδάτος.

Ο καθένας τους, με επικεφαλής τον κ. Σταμούλη αντιμετώπισαν αποτελεσματικά κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο το οποίοι δημιουργείτο.

Δείτε επίσης

Δολοφονία Στεφανάκου: Ερευνες για «παρατηρητή»

Το ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτο πρόσωπο που υπέδειξε στους δύο δράστες την κατάλληλη στιγμή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *