Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι Ρονάλντο, πάρτι Ρεάλ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι Ρονάλντο, πάρτι Ρεάλ

Μετά τα πέντε δικά του γκολ επί της Μπάγερν στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ο αφιονισμένος Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε άλλα τρία στον πρώτο ημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, οδηγώντας τη Ρεάλ στο θριαμβευτικό 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγάλη ορμή, κυριάρχησαν και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις στο 10΄. Οι κατά κύματα επιθέσεις τους σταμάτησαν πάνω στον Ομπλακ, ο οποίος δέχθηκε μεγάλη πίεση και χρειάστηκε να κάνει 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις μέχρι το ημίχρονο για να κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο το σκορ.

Μια σπουδαία επέμβαση έκανε και ο Κέιλορ Νάβας σε τετ α τετ του Γκαμεϊρό στο 17΄, στην πιο σημαντική στιγμή των φιλοξενουμένων. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο β΄ ημίχρονο, με τη Ρεάλ να παραμένει πιο επικίνδυνη και να παίρνει εμφατική νίκη με άλλα δύο γκολ του CR7 στο 73΄ και το 86΄!

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ (46΄ Νάτσο), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (68΄ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77΄ Βάσκεθ).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ομπλακ, Γκοδίν, Λούκας, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (57΄ Γκαϊτάν), Καράσκο (68΄ Κορέα), Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό (57΄ Τόρες).

Στον δεύτερο αποψινό ημιτελικό, δύο ομάδες με σαφές προβάδισμα για τον τίτλο σε Γαλλία και Ιταλία, η Μονακό και η Γιουβέντους, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Λουί Ντε» του πριγκιπάτου. Θα είναι μια αναμέτρηση όπου η κορυφαία επίθεση στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει μια υποδειγματική άμυνα.

Ο τεχνικός του, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον μέσο Τιεμούε Μπακαγιόκο. Ο προπονητής της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε: «Το ότι [η Μονακό] δεν έχει την ίδια ιστορία με τη Γιουβέντους δεν σημαίνει ότι έχουμε εύκολο έργο». Πάντως η Γιουβέντους δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στις 11 αναμετρήσεις της με ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος.

• Απόψε (19.45) διεξάγεται επίσης ο πρώτος ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Αγιαξ να υποδέχεται στο Αμστερνταμ τη Λιόν.

Μοιραστείτε το άρθρο