Τρομοκρατική επίθεση με 22 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Τρομοκρατική επίθεση με 22 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ

Μακελειό λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Οι νεκροί είναι 22 -έφηβοι και παιδιά κατά κύριο λόγο- ενώ άλλα 59 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 24:30 στο Manchester Arena. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό συναυλιακό χώρο στην πόλη με χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.

Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Aργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.Επρόκειτο να εμφανιστεί εκτός από το Λονδίνο, σε Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο, που επίσης έχασε τη ζωή του. Επιβεβαιώθηκε ότι κουβαλούσε εκρηκτικά. Κατά πάσα πιθανότητα έδρασε μόνος.

Οι Αρχές έκαναν επίσης γνωστό ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους του Μάντσεστερ και άλλων μεγάλων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση, δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενταθούν και στην πρωτεύουσα.

Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά, ενώ δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις.

 

Μαρτυρίες: Ήταν βόμβα

Δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο μίλησαν στα Μέσα Ενημέρωσης της Βρετανίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι άκουσαν έκρηξη βόμβας.

«Ήταν σίγουρα βόμβα, ακούστηκε στο χώρο του φουαγέ» δήλωσε στο BBC η Έμα Τζόνσον, η οποία μαζί με το σύζυγό της περίμεναν να παραλάβουν τα δύο τους παιδιά.

«Όλο το κτίριο τραντάχτηκε. Ακούστηκε μια έκρηξη, μετά λάμψη και φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε παντού ανθρώπους πεσμένους» συνέχισε.

Ο Άντι Χόλεϊ, ο οποίος επίσης είχε πάει να παραλάβει τη γυναίκα και την κόρη του, μίλησε με βεβαιότητα για έκρηξη. «Το ωστικό κύμα με έριξε περίπου ένα μέτρο μακριά. Όταν σηκώθηκα, έβλεπα παντού ανθρώπους στο έδαφος. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στο χώρο της συναυλίας να βρω την οικογένειά μου. Ευτυχώς, ήταν καλά.»

Μοιραστείτε το άρθρο