Τρεις ακόμα νεκροί στους δρόμους της Βενεζουέλας

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Τρεις ακόμα νεκροί στους δρόμους της Βενεζουέλας

Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Βενεζουέλα, με το νέο κύμα βίας που ξέσπασε τη Δευτέρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, να ανεβάζει του νεκρούς στους 42 σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο πρώτος από τους τρεις νεκρούς είναι ένας 33χρονος ταξιτζής που πυροβολήθηκε στον θώρακα στην Ταχίρα. Ένας αστυνομικός συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο του στη δολοφονία του.

Επίσης ένας 17χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην κεντρική πολιτεία της Μπαρίνας τη Δευτέρα και πέθανε το πρωί της Τρίτης. «Μια ομάδα ανθρώπων έφτασε και άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τον νεαρό στο κεφάλι» δήλωσε το γραφείο του εισαγγελέα σχετικά με το θάνατο του εφήβου που δεν κατονομάζεται.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένας άνδρας, το όνομα του οποίου και η ηλικία δεν αποκαλύφθηκαν, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές πέθανε σε διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Αντόνιο.

Σύμφωνα με τοπική ομάδα δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της αναταραχής της Δευτέρας τουλάχιστον 90 άτομα συνελήφθησαν.

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για την έλλειψη τροφίμων, την ιατρική κρίση και τον πληθωρισμό. Οι διαδηλωτές απαιτούν εκλογές, απελευθέρωση των φυλακισμένων ακτιβιστών, εξωτερική βοήθεια για την αντιστάθμιση της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση για την κρίση στη χώρα και τους θανάτους. Επίσης κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι προσπαθούν να τον απoμακρύνουν από την εξουσία με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συναντηθεί κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει για τη Βενεζουέλα κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους διπλωμάτες. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το 15μελές όργανο θα συζητήσει για την κρίση στη χώρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο