Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της περιοχής

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της περιοχής

Μια απο τις πιό σημαντικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία του Θριασίου έγινε για άλλη μια φορά απο τον Όμιλο ΕΛΠΕ.

Φέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ , επιβράβευσαν περισσότερους από 250 αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την Ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, με επαίνους συνοδευόμενους από χρηματικά έπαθλα.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί 2.721 φοιτητές μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους που κατοικούν στις περιοχές του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα) και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι: Δέλτα και Ευόσμου-Κορδελιού).

Οι φετινές τελετές βράβευσης των Αριστούχων οι οποίοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντιστοίχως.

Στις εκδηλώσεις απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετόυ, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο εκπρόσωπος του Δ. Ελευσίνας Γρηγόρης Κοροπούλης, στελέχη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι γονείς των βραβευθέντων.

Η Διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε τη βούλησή της για τη στήριξη των νέων, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και η εργασιακή εμπειρία. Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας στους αριστούχους φοιτητές στον Ασπρόπυργο, επεσήμανε: «Εσείς οι ίδιοι έχετε ήδη σηκώσει τον πήχη της ζωής σας ψηλότερα και τώρα πρέπει πάλι εσείς να επενδύσετε στους εαυτούς σας. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να κατακτήσετε τη γνώση, προκειμένου να ανταπεξέλθε- τε σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποίησης και αμείλικτου διεθνούς ανταγωνισμού. Και αυτή η γνώση που θα αποκ- τήσετε θα πρέπει να αξιοποιηθεί εδώ, να επιστρέψει στην πατρίδα, γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη τα δυνατά μυαλά των νέων ανθρώπων του».

 

Μοιραστείτε το άρθρο