Ξεκίνησε ο Διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον δήμο Χαϊδαρίου

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Ξεκίνησε ο Διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον δήμο Χαϊδαρίου

Ξεκίνησε στο δήμο Χαϊδαρίου η διαδικασία του Διαχειριστικού Ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,η οποία είχε ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή και αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24-03-2016.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος επισημαίνει τα εξής: Επαναλαμβάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή ζήτησε τον έλεγχο προκειμένου, να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις σε ανοιχτά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει από την πλειοψηφία των πολιτικών παρατάξεων και αφορούν προηγούμενες Διοικήσεις.

Τονίζουμε ξανά ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε πιστά από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν χρειάζεται ελέγχους για να αποδειχτεί, την βίωσαν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία με τα υπέρογκα τροφεία, δημοτικά τέλη και συνδρομές στις δομές του Δήμου. Την γνώρισαν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Δήμο με τη συρρίκνωση και διάλυση κρίσιμων δομών για την ίδια την λειτουργία του, όπως η καθαριότητα, η αυτεπιστασία κλπ. Θέλουμε και με αυτή την κίνηση να προστατέψουμε τη λειτουργία και τους εργαζόμενους του Δήμου μας από τη λασπολογία και τη σκανδαλολογία. Να μην αφήσουμε αυτούς που διαμορφώνουν την πολιτική τους ταυτότητα φορώντας τον μανδύα της κάθαρσης για να κρύψουν την συμφωνία τους με όλο το αντιδραστικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων που τσακίζουν το λαό μας, να κατηγορούν για αδράνεια και αδιαφορία τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

• Η πρώτη φάση της διαδικασίας αυτής περιλαμβάνει τον έλεγχο των συμβάσεων μίσθωσης των ακινήτων του Δήμου μας, τις προγραμματικές συμβάσεις και τις επιδοτήσεις προς τρίτους ( νομικά πρόσωπα κλπ).

• Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής 2/87 και την εισφορά σε γη και χρήμα καθώς και των δεσμευμένων ακινήτων από τον Δήμο που νε ευθύνη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών δεν αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες τους και βρίσκονται στα όρια πλέον του αποχαρακτηρισμού.

“Η Δημοτική αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, θα συμβάλλει στην διερεύνηση όλων των υποθέσεων με τις οποίες θα ασχοληθούν οι επιθεωρητέςελεγκτές. Παράλληλα, θα συσταθεί άμεσα και αντίστοιχη επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για να προσκομισθούν όποια επιπρόσθετα στοιχεία μπορεί να υπάρχουν. Για την πορεία του ελέγχου η Δημοτική Αρχή θα ενημερώνει υπεύθυνα, όποτε κρίνεται αναγκαίο,το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις του και τους συμπολίτες μας με δελτία τύπου και ανακοινώσεις.”

Μοιραστείτε το άρθρο