Η Ελληνίδα προπονήτρια που διαπρέπει στην Τουρκία!

Συντακτης: Liakos Evangelos ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Η Ελληνίδα προπονήτρια που διαπρέπει στην Τουρκία!

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΤΖHΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΤΑΪ

Η Ελληνίδα προπονήτρια που διαπρέπει στην Τουρκία!
Οι Τούρκοι εμπιστεύθηκαν τον πάγκο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Χατάι που βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία στην Κατερίνα Χατζηδάκη με την Ελληνίδα προπονήτρια να έχει αποσπάσει τον θαυμασμό όλων με τις επιτυχίες της!

Η επαρχία Χατάι αποτελεί το νοτιότερο έδαφος της Τουρκίας και προσαρτήθηκε στη γειτονική χώρα μόλις το 1939 ως το τελευταίο εδαφικό της τμήμα. Πρωτεύουσα της είναι η Αντιόχεια και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Συρία.

Σε τούτη την απομακρυσμένη περιοχή, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την εμπόλεμη ζώνη μια Ελληνίδα προπονήτρια, η Κατερίνα Χατζηδάκη γράφει την δική της ιστορία οδηγώντας την ομώνυμη γυναικεία ομάδα μπάσκετ σε σπουδαίες διακρίσεις.

Η Ελληνίδα προπονήτρια ανέλαβε αρχικά ως ασίσταντ του Εκίν Μπας, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε προαγωγή εκτελώντας χρέη χεντ κόουτς.

Με την Χατζηδάκη στον πάγκο η δευτεραθλήτρια Τουρκίας (το πρωτάθλημα κατέκτησε η Φενέρ του Τζώρτζη Δικαιουλάκου), ξεκίνησε από την Ευρωλίγκα αλλά συνέχισε στο Eurocup έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ματς στον τουρκικό «εμφύλιο» ηττήθηκε με 71-65 από την Κάισερι, ενώ την Παρασκευή διεξάγεται η ρεβάνς.
Η Ελληνίδα προπονήτρια που διαπρέπει στην Τουρκία!
Επίσης όταν ανέλαβε τα νέα καθήκοντα της, η ομάδα της Αντιόχειας είχε πέντε ήττες σε έξι ματς, αλλά ακολούθησε ένα σερί τεσσάρων νικών σε πέντε ματς βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Χατάι αγωνίζεται η επίσης Ελληνίδα, Αριστέα Μαγκλάρα. Η πρώτη Ελληνίδα προπονήτρια στην Τουρκία, εργάστηκε στο πλευρό της Γιασεμής Σαμαντούρα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες για την καριέρα της.

Το επίπεδο του τουρκικού πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αποκτήσει μέχρι και τέσσερις ξένες παίκτριες.

Ο πρόεδρος της Χατάι Σερντάρ Γκιουβέν βλέποντας την θεαματική βελτίωση της Χατάι με την Χατζηδάκη στον πάγκο δεν σκέφτηκε καν να μπει στη διαδικασία να την αντικαταστήσει.

«Ήταν μια σχετικά εύκολη απόφαση για μένα, καθώς πάντα είχα ως όνειρο και στόχο να δουλέψω κάποια στιγμή στο εξωτερικό…Το γεγονός πως η πρόταση ήταν από ομάδα της Τουρκίας, την έκανε ακόμα πιο εύκολη, γιατί γνώριζα πως το επίπεδο του πρωταθλήματος σε αυτή τη χώρα, ήταν και είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Η δουλειά του προπονητή είναι εκ των πραγμάτων απαιτητική, πολλώ δε μάλλον όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αμέτρητες! Εγώ προσωπικά το βλέπω ως πρόκληση. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για συνεχή βελτίωση και εγρήγορση», είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ στις αρχές της χρονιάς.

Μοιραστείτε το άρθρο