Επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ – συναντήσεις με Νετανιάχου και Αμπάς

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ - συναντήσεις με Νετανιάχου και Αμπάς

Μετά από ένα διήμερο στη Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια «αναζωογόνησης» της ειρηνευτικής διαδικασίας, με επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την Δυτική Όχθη.

Για τις επόμενες δύο ημέρες ο Τραμπ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ θα επισκεφτεί και τους ιερούς τόπους.

Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία του Τραμπ στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου. Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη είναι διάρκειας εννέα ημερών και ολοκληρώνεται το Σάββατο μετά από επισκέψεις στο Βατικανό, τις Βρυξέλλες και την Σικελία.

Στην διάρκεια ομιλίας του, χθες, στο Ριάντ, ο Τραμπ παρότρυνε τους ηγέτες από τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο ν’ αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών.

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον σχολίασαν ότι η πρώτη επίσκεψη του Τραμπ στο εξωτερικό τού πρόσφερε μια έξοδο διαφυγής από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αμερικανική πρωτεύουσα, κυρίως μετά την αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πριν σχεδόν δύο εβδομάδες.

Μοιραστείτε το άρθρο