Εξαρθρώθηκε η γνωστή “συμμορία των χρηματοκιβωτίων”

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Εξαρθρώθηκε η γνωστή "συμμορία των χρηματοκιβωτίων"

Δεκαπέντε άτομα, μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» και ανάμεσά τους τα τέσσερα αρχηγικά, συνελήφθησαν έπειτα από μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι καθώς και ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά.

 Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσε κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Οι 14 από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, και ο ένας είναι Αλβανός 26 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη της συμμορίας που είναι επίσης Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν περισσότερες από εκατό ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιραστείτε το άρθρο