Δημόσια διαμαρτυρία του Αστέρα Μαγούλας μας για τα “έργα” της διαιτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 6΄
Δημόσια διαμαρτυρία του Αστέρα Μαγούλας μας για τα "έργα" της διαιτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου

Σε ανακοίνωση δημόσιας διαμαρτυρίας προέβη το ΔΣ του Αστέρα Μαγούλας αναφορικά στην άσκηση της διαιτησίας, με επιστολή του προς την ΕΠΣΔΑ και την Επιτροπή Διαιτησίας.

[dropcap]Σ[/dropcap]το κείμενο το οποίο υπογράφεται απο τον Πρόεδρο Δημήτριο Σερεμέτη και τον Γεν. Γραμματέα  Αριστοτέλη Δημητριάδη, τονίζεται η ανάγκη διαφύλαξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του μαζικού αθλητισμού χωρίς «περιχαράκωση με παραλήψεις, αδυναμίες ή τυχόν σκοπιμότητες». Σαφής αναφορά γίνεται (με οπτικοακουστικό υλικό) στο ματς της 16ης αγωνιστικής Αστέρας Μαγούλας- ΠΑΟΚ Μάνδρας και ειδικά σε 2 ακυρωμένα γκολ. 

Παρακάτω αναλυτικά η επιστολή:

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

      Προς

1. Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Δυτ. Αττικής       

2. Πρόεδρο και Μέλη Επιτροπής  Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Δυτ. Αττικής                

3. Αρχηδιαιτητή Διαιτησίας Δυτ. Αττικής κ. Τιμόθεο Σταμάτη        

4.  Μ.Μ.Ε. – Αθλητικούς Συντάκτες

Θέμα: Μαζικός Αθλητισμός – Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο Δυτ. Αττικής

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο αθλητικός μας σύλλογος «γεννημένος» το 1980, διανύει τα τριακοστά έκτα έτη  συνεχούς λειτουργίας. Τα χρόνια που πέρασαν έχει να επιδείξει πολλές και σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες είναι γνωστές στο Πανελλήνιο. Τα τελευταία χρόνια λόγο οικονομικών δυσχερειών, αγωνίζεται ως ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο στην οικεία ποδοσφαιρική ένωση Δυτικής Αττικής.

Το υφιστάμενο ΔΣ αποτελούμενο από νέους ανθρώπους με όραμα αποφάσισε την «αναγέννηση» του συλλόγου δίνοντας βάρος στις Υποδομές του. Για το λόγο αυτό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στο οικείο πρωτάθλημα (Α’ Κατηγορία) με νέους αθλητές από τα γύρο και τα δικά του φυτώρια, διάγοντας τον «Αθλητισμό».

Ο μέσος όρος ηλικίας της αντρικής ομάδος αγγίζει μετά βίας 18 έτη, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας, που συμμετέχουν έμπειροι -αμειβόμενοι- αθλητές και που ο μέσος όρος ανέρχεται τα 25 και πλέον έτη.

Η προσπάθειά μας αυτή, βρίσκει πολλά εμπόδια, με κύριους ιθύνοντες τους διαιτητές, που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Σειρά λαθών από τους «Άρχοντες» των παιχνιδιών έχουν καταστεί υπεύθυνοι για την βαθμολογική θέση της ομάδας μας. Καταρρακώνοντας παράλληλα την ψυχολογία, τους στόχους & τις ελπίδες των αθλητών μας.

Παρά την πειθήνια υπομονή που έχουμε επιδείξει από τα μέσα του πρωταθλήματος, αποδίδοντας τις άστοχες διαιτησίες εις βάρος μας σε ανθρώπινα λάθη, αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επανειλημμένες συστάσεις, σε πλαίσιο εμπιστοσύνης και ανάλογης ευγένειας αρμοδίως. ΟΥΔΕΜΙΑ ανταπόκριση έχει υπάρξει.

Αποκορύφωμα για την σύνταξη και αποστολή της παρούσης; 

Η διαιτησία της 16ης Αγωνιστικής, στον αγώνα Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  Vs ΠΑΟΚ ΜΑΝΔΡΑΣ με δύο ακυρωθέντα τέρματα της ομάδος μας το 1ο στο 1-1 και το δεύτερο στο 1-2. Το πρώτο από τον διαιτητή του αγώνα με ανύπαρκτο φάουλ στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας και το δεύτερο από τον Πρώτο επόπτη γραμμών για ανύπαρκτο οφσάιτ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι,  Το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο ανήκει στον Μαζικό Αθλητισμό, και θα πρέπει όλοι να σταθούμε σε αυτό. Διαφυλάττοντας αυτό και μόνο, χωρίς  περιχαράκωση με παραλήψεις, αδυναμίες ή «τυχόν σκοπιμότητες».

Τι εννοούμαι «σκοπιμότητες» για να μην παρεξηγηθούμε ! Ένα + Ένα λάθη κύριοι διαιτητές, μας κάνουν δύο. Δεν μηδενίζει το κοντέρ κάνοντας άλλο λάθος για να ισοφαρίσω το πρώτο.  Τα λάθη προσμετρούνται πάντα προσθετικά !!!

Επειδή, Δεν μπορούμε και Δεν θέλουμε να κόψουμε και να ράψουμε τη συνείδησή μας για να ταιριάζει στη φετινή μόδα. Καθιστούμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, η ευγένεια που διέπει, προάγει και λειτουργεί το σωματείο μας, να μην ΘΕΩΡΗΘΕΙ ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Διότι να είστε όλοι σίγουροι ότι το μόνο που έχετε να επιτύχετε είναι η καταστροφή μιας υγιούς, πρωτοποριακής προσπάθειας από το σύλλογό μας. Και βέβαια την αποστροφή του «προσώπου» μας αρμοδίως !!!

Για το λόγο αυτό απαιτούμε να σταθείτε στο ύψος που αναλογεί στον καθένα ξεχωριστά και να σεβαστείτε την προσπάθεια των παιδιών μας, χωρίς λύπηση ή επιδεικνύοντας συμπάθεια. Ζητούμε δηλαδή τα αυτονόητα !!  Να είσθε τα αφεντικά της θέλησής σας και οι δούλοι της συνείδησής σας !!!

Αντιλαμβανόμενοι ότι,  Κάποιοι από εσάς είναι καλοί, κάποιοι είναι μέτριοι, μα οι περισσότεροι είναι κακοί. Σας λέμε απλά ότι, Δεν είναι φρόνιμο να παραβαίνετε τους κανόνες προτού να μάθετε πώς να τους τηρείται. Διότι, ο μέσος όρος είναι το καλύτερο από τα χειρότερα και το χειρότερο από τα καλύτερα. Και μην Εύχεσθε να ήταν πιο εύκολος ο αγώνας. Να Εύχεσθε να ήσασταν καλύτεροι μέσα σε αυτό !!!

Τέλος επειδή μπορεί να θεωρηθούμε αργόστροφοι και γεμάτοι με εσωτερικούς κανόνες που ενεργούν σαν φρένο στις επιθυμίες μας. Σας καθιστούμε ΣΑΦΕΣ, εμείς θα συνεχίσουμε !! Θα σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ !!! Σημαία μας !!!     

«Αθλητισμός, ‘Εστί Διάγωμεν Παιδεία»

          Μετά τιμής

Για το ΔΣ

Ο Γεν. Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος

     Αριστοτέλης Δημητριάδης                       Δημήτριος Σερεμέτης

                     

 

Παρακάτω το σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ                                                           

Μοιραστείτε το άρθρο