Γιάννα Κριεκούκη: Το 2015 βάλαμε τα θεμέλια για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας.

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 4΄
Γιάννα Κριεκούκη: Το 2015 βάλαμε τα θεμέλια για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας.

“Μόνο όσοι φοβούνται να δείξουν την αλήθεια αποφεύγουν να συντάξουν και να φέρουν προς ψήφιση τους ισολογισμούς των ετών της διοίκησης τους” δήλωσε η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη εισηγούμενη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα -Εισήγηση επί του απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας έτους 2015-

Στην συνέχεια η Δήμαρχος τόνισε: Σήμερα το θέμα της Συνεδρίασης είναι η έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων του Δήμου της χρήσεως 2015. (ταμιακού απολογισμού και ισολογισμού). Όπως γνωρίζετε οι Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσεως 2015, αφορούν την πρώτη διαχείριση της παρούσας Διοίκησης του Δήμου μας.

Η δική μας διοίκηση, ολοκλήρωσε και ψήφισε: το καλοκαίρι του 2015 τον ισολογισμό και απολογισμό του 2012, την άνοιξη του 2016 τον ισολογισμό και απολογισμό του έτους 2013 το καλοκαίρι του 2016 τον ισολογισμό και απολογισμό του έτους 2014 και σήμερα ισολογισμό και απολογισμό του έτους 2015. Δηλαδή σε μόλις δύο περίπου χρόνια η δική μας διοίκηση κατάφερε να συντάξει τέσσερις ισολογισμούς (των ετών 2012 , 2013 , 2014 και 2015 ) Και αυτό γιατί έχουμε «πλήρη γνώση» των υποχρεώσεων μας. Είμασταν «δέσμιοι» να συντάξουμε και να εγκρίνουμε τους προηγούμενους ισολογισμούς-απολογισμούς του 2012, του 2013 και του 2014 για να προχωρήσουμε σε απολογισμό-ισολογισμό της δικής μας διοίκησης, της χρήσης 2015. Γιατί μόνο με την σύνταξη του ισολογισμού δίνεται μία καθαρή εικόνα της διαχείρισης που έκανε μία διοίκηση στον χρόνο που αναφέρεται αυτός. Μόνο με τον ισολογισμό, που έχει ελεγχθεί από τους ορκωτούς λογιστές, απεικονίζονται καθαρά τα αποτελέσματα της διοίκησης στον χρόνο αυτό. Και μόνο όσοι φοβούνται να δείξουν την αλήθεια αποφεύγουν να συντάξουν και να φέρουν προς ψήφιση τους ισολογισμούς των ετών της διοίκησής τους. Η δική μας διοίκηση δεν φοβάται να μιλήσει και να παρουσιάζει τα οικονομικά πεπραγμένα της. Παρά το γεγονός ότι αναλάβαμε τα ηνία αυτού του Δήμου στην αρχή του 2015 – δεν είχαμε τον χρόνο ούτε να προετοιμαστούμε για αυτό – πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά και καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας από την πρώτη κιόλας χρονιά. Και τι χρονιά !!!!!

Το 2015 τα είχε όλα: Σε τοπικό επίπεδο αντιμετωπίσαμε θεομηνίες, που είχαν πολλά χρόνια να συμβούν στο Δήμο μας. Σε εθνικό επίπεδο είχαμε τρείς εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ και εν γένει μία πρωτόγνωρη αναστάτωση και αβεβαιότητα που επηρέασε την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Μέσα από αυτές τις συμπληγάδες περάσαμε και καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι. Το 2015 βάλαμε τα θεμέλια για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας. Για πρώτη φορά ο ενιαίος Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας δεν παρουσιάζει λογιστικό έλλειμμα αλλά λογιστικό πλεόνασμα και μάλιστα στο ποσό των 600.000,00 ευρώ περίπου. Τα οικονομικά στοιχεία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν συνέχεια, για αυτό και καθημερινά προσπαθούμε, να κλείσουμε υποθέσεις του παρελθόντος που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Μετά τα παραπάνω παρακαλώ να εγκρίνετε τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου (απολογισμό και ισολογισμό) της χρήσης 2015.

Aμέσως μετά το σώμα κλήθηκε όπως αποφασίσει σχετικά

Μοιραστείτε το άρθρο