Ασπρόπυργος: Αναβολή της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ ζήτησε ο βασικός μέτοχος

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Ασπρόπυργος: Αναβολή της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ ζήτησε ο βασικός μέτοχος

Αναβολή της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ ζήτησε εκτάκτως ο βασικός μέτοχος του ομίλου, δηλαδή η εταιρεία PANEUROPEAN του ομίλου Λάτση, η οποία και ελέγχει το 45,5% των ελληνικών διυλιστηρίων, επικαλούμενη το γεγονός ότι βρίσκεται σε συζήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, δίχως ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

[dropcap]Τ[/dropcap]ο γεγονός προκαλεί ποικίλες ερμηνείες για τον λόγο της αναβολής της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στον Ασπρόπυργο, με βασικό αντικείμενο την έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, αλλά και την ενημέρωση των μετόχων από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ σχετικά με τις τελευταίες συζητήσεις που διεξάγονται με τον αμερικανικό κολοσσό EXXON MOBIL, αλλά και τη γαλλική ΤΟΤΑL για μεταξύ τους συνεργασία σχετικά με εκτεταμένες έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στην οποία βρίσκεται ο όμιλος Λάτση με την ελληνική κυβέρνηση και την οποία επικαλείται ως λόγο αναβολής, ενδέχεται να αφορά και τον νέο επικείμενο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35%. Προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός θα πρέπει να πάρει την έγκριση και του ελληνικού ομίλου, ο οποίος και πουλάει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ΔΕΣΦΑ, με το υπόλοιπο 31% να διατίθεται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με μια άλλη γραμμή ενημέρωσης, η πλευρά Λάτση θέτει θέμα και αναλογικότερης εκπροσώπησης της PANEUROPEAN στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, δεδομένου ότι ως βασικός μέτοχος έχει το 45,5% των μετοχών.

Έτερο θέμα, το οποίο εξαρτάται από τις αποφάσεις του ομίλου Λάτση αφορά την επικείμενη πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, μέσω της ιδιωτικοποίησης που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το ΤΑΙΠΕΔ, η τύχη της οποίας θα εξαρτηθεί πρώτα απ΄ όλα από τις επιλογές της PANEUROPEAN σχετικά με την περαιτέρω παρουσία της στον ελληνικό όμιλο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο