Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για τα επεισόδια στην Γκορυτσά

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 6΄
Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για τα επεισόδια στην Γκορυτσά

“Καταγγέλουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη, προκλητική & προσχεδιασμένη απόπειρα ομάδας του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, που επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα «σύγκρουσης πολιτισμών» στο τόπο μας” αναφέρει ο Δήμος Ασπροπύργου σε ανακοίνωση που μας κοινοποιήθηκε αναφορικά με τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν το περασμένο Σάββατο. Σχετική δημοσίευση: Ένταση σε πορεία μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο

Παρακάτω μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Δήμος:

[dropcap]«Ο[/dropcap] Δήμος Ασπροπύργου, καταγγέλλει απερίφραστα την προβοκατόρικη, προκλητική, προσχεδιασμένη απόπειρα ομάδας του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, που εξελίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Μαΐου, στη συνοικία Γκορυτσά του Ασπρόπυργου. Η εν λόγω ομάδα, που μεταφέρθηκε στην πόλη μας με λεωφορεία, από το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε πορεία στην εν λόγω συνοικία, επιδιώκοντας -παντί τρόπω- να προκαλέσει επεισόδια και ταραχές, προκειμένου να στοχοποιήσει τους κατοίκους της.
Για να το πετύχουν αυτό, οι μεταφερόμενοι διαδηλωτές, με την παρουσία ελάχιστων μεταναστών, έφτασαν μέχρι του σημείου να προκαλούν φραστικά, με ύβρεις και βαρύτατους – αναίτιους χαρακτηρισμούς (όπως φασίστες, ρατσιστές κ.λπ), να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν τους ανυποψίαστους πολίτες, ακόμη και τα παιδάκια που έπαιζαν στην παιδική χαρά και στο παρακείμενο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου να προκαλέσουν την αντίδρασή τους. Κι όταν είδαν πως δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, μετήλθαν ακόμη και άκρως προκλητικές, προσβλητικές, ξεκάθαρα ρατσιστικές συμπεριφορές, φτύνοντας και μουντζώνοντας το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο κέντρο της συνοικίας, προκειμένου να προκαλέσουν την οργή των κατοίκων.
Με τέτοιες μεθόδους, οι οπλισμένοι, με βαριά ρόπαλα και λοστούς, δήθεν ιστούς για τις σημαίες τους, «επισκέπτες» της πόλης μας, επιχείρησαν να παρασύρουν σε μάχη, με δήθεν φυλετικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να τους αποδώσουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, και τα οποία καταδίκασε απροσχημάτιστα, τόσο ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της.
Επειδή, δεν είναι η πρώτη φορά που, από κοινού, οι επαγγελματίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε συνεργασία με ναζιστικά, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, στοιχεία, με τη βοήθεια κι όσων μετέτρεψαν σε επάγγελμα τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα «σύγκρουσης πολιτισμών» στο τόπο μας, να σπιλώσουν τον Ασπρόπυργο και να δώσουν φυλετικά χαρακτηριστικά στη συμπληρωματική τους δράση, ο Δήμος Ασπροπύργου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου των Δημοτών του, εκτός της ομόθυμης καταδίκης όλων των προβοκατόρων, καλεί:

1ον) Τους Πολίτες του Ασπρόπυργου, να αγνοήσουν άπαντες τους συνεταίρους της προσπάθειας, που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει τον τιτάνιο αγώνα που διεξάγει ο Λαός της πόλης, για ανάπτυξη, ευκαιρίες απασχόλησης, κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, για προκοπή και αρμονική συμβίωση, όλων όσοι ζουν  και εργάζονται στον Ασπρόπυργο.

2ον) Τις Αστυνομικές Αρχές, να διασφαλίσουν την τάξη και την ηρεμία, στο μοναδικό, ζωντανό κόμβο βαριάς Βιομηχανίας, Διαμετακομιστικού Εμπορίου και Ενέργειας, της δοκιμαζόμενης Χώρας μας.

3ον) Τους μεταφερόμενους, δήθεν υπερασπιστές των μεταναστών, να πάψουν την χονδροειδέστατη προσπάθεια στοχοποίησης των νεοπροσφύγων, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Δημοτών του Ασπρόπυργου, στους οποίους επιχειρούν να φορτώσουν ξενοφοβία, ρατσισμό και ολοκληρωτικές αντιλήψεις.
Δηλαδή, σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας τέτοιων αντιλήψεων. Τους καλούμε να πάψουν τις αναφορές, για δήθεν προκλήσεις στον Ασπρόπυργο, και να πουν την αλήθεια: Οδήγησαν μεταφερόμενους διαδηλωτές, όχι στο κέντρο του Ασπρόπυργου, αλλά στην καρδιά μιας απομακρυσμένης συνοικίας, στην οποία κατοικούν, σχεδόν αποκλειστικά, Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο, κι έκαναν ό,τι περνούσε απ΄ το χέρι τους να προκαλέσουν την αντίδρασή τους, για να τους δώσουν βορά στα ΜΜΕ, στολίζοντάς τους με άδικους χαρακτηρισμούς.

Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για τα επεισόδια στην ΓκορυτσάΌσοι έχουν την παραμικρή σχέση με τον Ασπρόπυργο, γνωρίζουν άριστα ότι, οι 10.000 και πλέον μετανάστες, που εργάζονται στα όρια του Δήμου μας, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι -στις πλείστες των περιπτώσεων- τους προσφέρουν, όχι μόνο δουλειά αλλά και στέγη.
Γνωρίζουν, επίσης, πως ο Ασπρόπυργος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, διαθέτει την κουλτούρα της ομαλής συμβίωσης με τους μετανάστες, αφού από τότε φιλοξενούσε χιλιάδες εργάτες γης, πολλοί εκ των οποίων ρίζωσαν στον τόπο μας. Τέλος, όλοι γνωρίζουν καλά, ποιοι είναι εκείνοι που, πρωτίστως και κυρίως, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες, ξεσπούν στα πιο αδύναμα στοιχεία της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζουν και σιωπούν!…

Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, έχουμε αντιληφθεί άπαντες, εδώ και χρόνια, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τόσο οι δράστες των περιστατικών σε βάρος μεταναστών, όσο κι οι μεθοδευμένες απόπειρες κάποιων, γνωστών κύκλων, να προκαλέσουν κλίμα γενικευμένης αναταραχής, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε., που εκτείνεται εξ ολοκλήρου στο Δήμο μας.
Ας το χωνέψουν, λοιπόν, δεν θα παρασύρουν κανένα Ασπροπύργιο, στο βρώμικο παιχνίδι τους!
Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την τάξη και την ευνομία στο βασανισμένο τόπο μας, και καλούμε το ίδιο να πράξουν και οι αρμόδιες Αρχές, σεβόμενες τις ελπίδες που βάσιμα στηρίζει η Ελλάδα, στον πιο ελκυστικό τόπο μεγάλων επενδύσεων που διαθέτει. Θα πράξουμε το καθήκον μας ώστε, όπως συνέβη πολλάκις, στο παρελθόν, να μείνουν μακριά απ΄ τον τόπο μας, οι συνεργαζόμενοι, επισκέπτες-κουβαλητοί σωτήρες, κάθε αποχρώσεως, που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, κι αντιστρατεύονται, ευθέως -βάναυσα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα- τις δημοκρατικές αρχές και αξίες των Ασπροπύργιων, την ηρεμία, την κοινωνική γαλήνη, την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας και του Θριάσιου πεδίου».

Μοιραστείτε το άρθρο