Άγρια καταδίωξη στη Μάνδρα – Συνελήφθη 36χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Άγρια καταδίωξη στη Μάνδρα - Συνελήφθη 36χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών

Συνελήφθη στην θέση «Σκλήρη» στην Μάνδρα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας, ένας 36χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, απόπειρα κλοπης και διακεκριμένες φθορές.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-5- 2017, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα στο οποίο επαινέβαιναν τρία άτομα. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος προέκευ- ψε ότι ήταν ο 36χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνο- μική παρουσία, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα ένας εκ των συνεπιβατών αποβιβάσθηκε του οχήματος και διέφυγε πεζός. Ακολούθως, το όχημα καταδιώχθηκε και εγκλωβίστηκε σε δρόμο στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα οι προστρέξαντες Αστυνομικοί να το περικ- υκλώσουν.

Ο 36χρονος στη συνέχεια, κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των Αστυνομικών και εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα συνεχίζοντας απρόσκοπτα την πορεία του ενώ μάλιστα επιχείρησε εκ νέου να εμβολίσει και δεύτερη υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν με αποτελέσμα ο συνεπιβάτης να διαφύγει και ο 36χρονος να κρυφτεί εντός οικίας, όπου μετά την επιχείρηση συνελήφθη.

Επιπλέον, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος είναι ο δράστης απόπειρας κλοπής αυτοκινήτου στην Μαγούλα, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 12-5-2017. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο